Malware Nedir? Malware Çeşitleri Nelerdir?
Malware Nedir?“Malware”, “Malicious Software” ın kısaltmasıdır – kullanıcıların izni olmadan bilgisayarlara sızmak ve zarar vermek için tasarlanmış bilgisayar programları. “Kötü amaçlı yazılım”, virüsler , casus yazılımlar , solucanlar , truva atları , rootkit’ler vb. Gibi bilgisayar güvenliğinize yönelik tüm farklı tehdit türlerini kapsayan genel terimdir.

Kötü amaçlı yazılım Virüs yaratıcılarının veya “virüs yazarlarının” hikayesi, 1980’lerin başında virüs yazmaya başladı. 1990’ların sonlarına kadar virüslerin çoğu, kullanıcıları sinirlendirmek ve bir virüsün ne kadar uzağa yayılabileceğini görmek için uydurulmuş şakaydı. Yazarlar genellikle genç programcılardı, bazıları hala ergenlik çağındaydı ve eylemlerinin büyük sonuçlarını her zaman anlamadılar. 1990’ların sonunda ve 2000’lerin başında, virüs yazarları ve bilgisayar korsanları yeteneklerini daha profesyonel ve bazen de suç amaçlı kullanıma sokmaya başladı. İnternet herkesin bilgi alma aracı haline gelmişti ve işletmeler ve bankalar bunu ticaret ve işlemler için kullanmaya başlıyordu. Çevrimiçi alışveriş ve bankacılık kadar pratik olduğu kadar, hem şirketlerin hem de sıradan bilgisayar kullanıcılarının ekonomik olarak sömürülmesi için bir fırsatlar dünyasının kapılarını açtılar. Günümüzde pek çok uzman, web’de yayınlanan kötü amaçlı yazılım miktarının aslında geçerli yazılımın yayınlanmasını aşabileceğine inanıyor. Farklı kötü amaçlı yazılım türleri Kötü amaçlı yazılım Terimi, virüsleri , solucanları , Truva Atlarını , rootkit’leri , casus yazılımları , tuş kaydedicileri ve daha fazlasını içerir. Tüm bu tür tehditler ve çalışma biçimleri arasındaki farka genel bir bakış elde etmek için, onları gruplara ayırmak mantıklıdır:
Ayrıca Okuyun: CKEditor Nedir? CKEditor Nasıl Kullanılır?
Malware Çeşitleri Nelerdir?

Virüsler ve solucanlar – bulaşıcı tehdit
Virüsler ve solucanlar davranışlarına göre tanımlanır – kullanıcının bilgisi olmadan yayılmak üzere tasarlanmış kötü amaçlı yazılım. Bir virüs meşru yazılıma bulaşır ve bu yazılım bilgisayar sahibi tarafından kullanıldığında virüsü yayar – bu nedenle virüsler yayılmadan önce harekete geçmeniz gerekir. Bilgisayar solucanları ise kullanıcı müdahalesi olmadan yayıldı. Hem virüsler hem de solucanlar, zarar vermek için tasarlanmış kötü amaçlı kod olan “yük” taşıyabilir.
Truva atları ve Rootkitler
Truva atları ve rootkit’lerher ikisi de bilgisayarlara yapılan saldırıları gizlemeye çalışırken gruplandırılır. Truva Atları, iyi huylu uygulamalar gibi davranan kötü huylu yazılım parçalarıdır. Bu nedenle kullanıcılar, yararlı bir yazılım parçası alacaklarını ve bunun yerine kötü amaçlı yazılım bulaşmış bir bilgisayara sahip olacaklarını düşünerek onları indirirler. Rootkit’ler farklıdır. Kötü amaçlı yazılımlar için bir maskeleme tekniğidir, ancak zararlı yazılım içermezler. Rootkit teknikleri, virüs yazarları tarafından kötü amaçlı yazılımları gizlemek için icat edildi, böylece antivirüs algılama ve temizleme programları tarafından fark edilmeyebilirdi. Bugün, BullGuard Internet Security gibi antivirüs ürünleri , etkili rootkit temizleme araçlarıyla birlikte geldiklerinde geri dönüş yapıyor.
Ayrıca Okuyun: En İyi 5 Steam Oyunu
Casus yazılımlar ve tuş kaydediciler

Casus yazılımlar ve tuş kaydediciler kimlik hırsızlığı , kimlik avı ve sosyal mühendislik gibi kötü amaçlı saldırılarda kullanılan kötü amaçlı yazılımlardır – bilmeyen bilgisayar kullanıcılarından, işletmelerden ve bankalardan para çalmak için tasarlanmış tehditlerdir.